Klavir za glasbeno šolo

Ob začetku šolskega leta oz. ob vstopu otroka v glasbeno šolo se staršem poraja vprašanje Kakšen klavir kupiti za otroka za glasbeno šolo?

Za začetnika res ni potrebno kupiti najdražji klavir, pomembno pa je, da je kvaliteten, saj če bo imel otrok že od začetka težave z instrumentom, ga bo to odvrnilo od igranja na klavir in vežbanja.

Pianino, klavir, Električni klavir ali hibrid?

Za osnovno glasbeno šolo se starši v večini odločijo za nakup (ali najem) PIANINA (pokončni klavir) ali ELEKTRIČNEGA KLAVIRJA – tu moramo opozoriti, da stroka za začetnike klavirja odsvetuje električne klavirje, saj kljub izredno naprednim tehnologijam, obtežitvi tipk in poustvarjanju zvoka pravega klavirja, občutek in zvok vseeno ni enak akustičnemu klavirju, zato se pred nakupom le tega posvetujte z izbranim profesorjem oz. profesorico klavirja.

Ob veliki ponudbi na trgu se tu še vedno postavlja vprašanje kaj izbrati? Kako izbrati pravi klavir, ko pa sami ne igrate klavirja?

Dejavnikov, ki vplivajo na izbiro pravega instrumenta je več.
– Akustični, digitalni ali mešanica obojega – hibrid?
– Katero znamko izbrati?
– Kam ga lahko postavimo?
– Velikost?
– Barva?
– Nov ali rabljen?
– Kaj pa cena? Nakup ali najem?

 

Pianino, klavir, električni klavir ali hibrid?

Da si boste lažje odgovorili na zgornja vprašanja, vas vabimo k branju našega prispevka na povezavi TU.

Pri nakupu klavirja za začetnika je res težko izbrati, kateri klavir ustreza prav vam, saj otrok klavirja načeloma še ne zna igrati oz. je v začetni fazi učenja, zato priporočamo, da s seboj pripeljete učitelja / učiteljico klavirja, ali nekoga, ki zna dobro igrati, da lahko tudi sami slišite, kaj vam bolje zveni. Po naših izkušnjah se profesorice/profesorji zelo radi odzovejo povabilom staršev oz. vam svetujejo. Zelo pomembni so tudi nasveti strokovnjakov, ki sledijo spremembam na trgu klavirja, kako so klavirji zasnovani in izdelani ter kakšno imajo ceno – z več kot 30 leti izkušenj v klavirski industriji vam z veseljem svetujeta Ivanka in Jože Benda, direktorja Salon klavirjev Benton.

Možnosti, kako zagotoviti vašemu otroku kakovosten inštrument, na katerega bo lahko vadil doma, kadarkoli bo želel je več:

NAJEM PIANINA – Za začetnike je ena izmed najboljših možnosti najem pianina (novega). Tako boste imeli doma nov pianino, brez, da bi ogrozili velik del družinskega proračuna. Najem pianina vam da tudi možnost, da ugotovite ali je klavir pravi instrument za vas oz. vašega otroka. Pianino lahko po izteku najema odkupite (pri čemer se vam najemnina 9 mesecev upošteva v odkup) ali podaljšate najem. V kolikor pa se izkaže, da je otroka želja po igranju na klavir minila, pa ga vrnete.

Več o najemu pianina si lahko preberete TU.

NAKUP PIANINA – Nakup novega pianina ali klavirja res ni ravno poceni, vsekakor pa je to naložba, ki bo v vaši družini zdržala več desetletij. Na podlagi dolgoročnih poslovnih partnerstev vam lahko v Salon klavirjev Benton d.o.o. jamčimo najnižje cene pianinov in klavirjev v Sloveniji. Naši dobavitelji so naši dolgoletni poslovni partnerji. Ponosni smo, da smo ekskluzivni prodajni zastopnik za Slovenijo za znamke: Fazioli, Kawai, Petrof, Bosendorfer in Schimmel ter dolgoletni partner znamke Yamaha.

Več o naši ponudbi pianinov si lahko ogledate TU.

NAKUP ELEKTRIČNEGA KLAVIRJA – nakup električnega klavirja je sicer cenovno bolj ugoden, kot nakup pianina, poleg tega ne potrebuje rednih servisov. Vendar pa v primerjavi s klasičnim klavirjem hitreje izgubijo vrednost, saj je njihova življenjska doba precej krajša in pa modeli se hitro menjajo zaradi neprestanega razvoja tehnologije. V kolikor razmišljate o nakupu električnega klavirja za začetnika vam vsekakor priporočamo, da vzamete tistega, ki je najboljši približek klasičnemu klavirju – torej obtežene tipke, z dinamiko in 88 tipk.

Našo ponudbo električnih klavirjev si lahko ogledate TU.

NAKUP RABLJENEGA PIANINA – Cene rabljenih klavirjev in pianinov so včasih zelo mamljive, še posebej za tiste, ki nimajo visokega proračuna. Vendar pa je pri nakupu vsakega rabljenega instrumenta potrebno biti zelo previden, saj nas poceni nakup lahko precej drago stane. Poleg selitve in stroškov servisa, se lahko zgodi, da so materiali že tako iztrošeni, da uglaševanja ne bo več držal  (pianino mora ob ustreznih pogojih in normalni uporabi uglasitev držati približno eno leto). Pred nakupom vam svetujemo pregled inštrumenta s strani neodvisnega klavirskega tehnika. Več o tem na kaj paziti pri nakupu rabljenih instrumentov si preberite TU.

Ponudbo naših rabljenih klavirjev si lahko ogledate TU.

Ponudba Salon klavirjev Benton

V Salon klavirjev Benton d.o.o. letos obeležujemo že 30. obletnico poslovanja. Vseskozi se trudimo našim strankam ponuditi le najbolj kvalitetne produkte in kakovostno opravljene storitve.

V Salon klavirjev Benton lahko izbirate med novimi in rabljenimi pianini, klavirji in novimi električnimi klavirji ter hibridi. Za začetnike nudimo tudi najem NOVIH pianinov Kawai z možnostjo kasnejšega odkupa.

Smo ekskluzivni prodajni zastopnik za Slovenijo za znamke: Fazioli, Kawai, Petrof, Bosendorfer in Schimmel ter dolgoletni partner znamke Yamaha, zato vam lahko jamčimo najnižje cene novih pianinov in klavirjev v Sloveniji.

Našo ponudbo dopolnjujejo tudi klavirski stoli, klavirske lučke, metronomi, prevleke za klavir in pianino, vlagomeri, otroški podstavki s pedali, ključavnice za klavirje in pianine, idr.

Poleg prodaje za vaše instrumente poskrbimo v celoti – od manjših popravil, uglaševanja do večjih popravil v naši sodobno opremljeni delavnici. Z našo ekipo dostavimo ali preselimo vaš pianino ali klavir po celi Sloveniji. Izposojamo tudi klavirje, čembalo ali harmonij za koncerte in dogodke.

Nudimo vam:

  • Strokovno svetovanje z več kot 30 leti izkušenj,
  • brezplačno dostavo,
  • brezplačno 1. uglasitev,
  • ugodne nakupne pogoje – popust na takojšnje plačilo, možnost nakupa na obroke
  • garancijo,
  • jamčimo najnižje cene novih pianinov in klavirjev priznanih znamk Yamaha, Kawai, Fazioli, Petrof, Schimmel in Bösendorfer
  • najem pianina (novega) z možnostjo kasnejšega odkupa.

Pridružite se našim zadovoljnim strankam! Tu smo zato, da Vam pomagamo! Pokličite ali obiščite nas in skupaj bomo poiskali najboljšo rešitev za Vas!