Klavirji in pianini

Klavir

KLAVIR je glasbilo s tipkami. Razvil se je iz čembala, spineta in njima podobnih glasbenih instrumentov. Za koncertni klavir obstaja tudi nemški izraz Flügel, (ker spominja na krilo, perut). Klavir je eden izmed najbolj priljubljenih glasbenih inštrumentov na svetu. Pogosto se uporablja za klasično glasbo, jazz glasbo, solo nastope in komorno glasbo. Zelo priljubljen je tudi za komponiranje in vaje.

Pianino

Manjši klavir pri katerem so strune obrnjene vertikalno, se imenuje PIANINO. Beseda PIANO (klavir) je skrajšana oblika Pianoforte (PF), italijanske besede za instrument. Glasbena izraza »piano« in »forte« pomenita »tiho« in »glasno« in se nanašata na spremembe v obsegu zvoka, ki jih instrument proizvaja kot odziv na dotik pianista.

Naši partnerji

V našem velikem razstavnem salonu lahko izbirate med klavirji in pianini najboljših evropskih in svetovnih znamk in med veliko izbiro modelov zasnovanih tako, da izpolnjijo zahteve pianistov na vseh ravneh, od začetnikov pa do profesionalnih pianistov.

Zastopamo vodilne svetovne proizvajalce klavirjev in pianin:
Fazioli, Kawai, Yamaha, Bösendorfer, Schimmel ter Petrof.

Poleg zastopanih uvozimo tudi klavirje nekaterih drugih znamk. Ob nakupu klavirja višjega cenovnega in kakovostnega razreda Vam omogočamo izbiro inštrumenta pri proizvajalcu.

Ob nakupu klavirja ali pianina vam nudimo strokovno svetovanje z več kot 30 letnimi izkušnjami. Nudimo vam:

  • ugodne nakupne pogoje – popust na takojšnje plačilo, možnost nakupa na obroke (do 24 obrokov)
  • brezplačno dostavo v vašo sobo kamorkoli po Sloveniji,
  • brezplačno 1. uglasitev
  • garancijo,
  • dostava v največ 3 dneh za instrumente na zalogi, po naročilu pa v največ 90 dneh.

Ponudba

Cena

Category +

Brand +

Silent +