O podjetju Benton d.o.o.

Salon klavirjev Benton je družinsko podjetje z več kot 30 letno tradicijo na slovenskem trgu.

Po očetu Andreju, ki je v svoji delavnici v bližnjem kraju izdeloval cerkvene orgle, nadaljuje tradicijo tudi Jožef Benda, ustanovitelj in direktor podjetja Benton.
Benton sta leta 1990 ustanovila zakonca Ivanka in Jožef Benda. Pred kratkim pa sta se se podjetju po končanem študiju pridružila tudi hči Polona in sin Matic, ki  izpopolnjuje svoje znanje in se uči tehnik uglaševanja že od mali nog.

Začeli smo kot majhna trgovina na manj kot 30 m², popravila klavirjev in pianinov smo opravljali v delavnici v bližnjem kraju. Zaradi vrhunskih klavirjev in pianinov, konkurenčnih cen in kakovostnih storitev smo si pridobili zaupanje mnogih zadovoljnih strank.

Z namenom ponuditi vse storitve povezane s prodajo, vzdrževanjem in popravilom klavirjev na enem mestu smo aprila 2001 otvorili veliki razstavno prodajni klavirski salon in sodobno opremljeno klavirsko delavnico.

V enem največjih klavirskih salonov smo razstavili raznoliko zbirko različnih modelov svetovno priznanih znamk klavirjev. Pestra izbira nudi našim strankam, da si izberejo instrument, ki bo zadovoljil njihove zahteve na vseh ravneh, od začetnikov pa do profesionalnih pianistov. Nahajamo se v Mengšu, kraju z glasbeno tradicijo.

Nudimo vrsto storitev od rutinskega uglaševanja in vzdrževanja, popravil in restavriranja do popolne predelave klavirja. V zadnjih več kot 30. letih smo poleg prodaje in popravil vključili dodatne storitve kot so: izposoja klavirjev za koncerte, najem pianina za začetnike, selitve, odkup in prodaja rabljenih pianinov in klavirjev, skladiščenje in svetovanje.

Zavedamo se pomembnosti pravočasne, zanesljive storitve in strmimo k zagotavljanju profesionalnih kakovostnih storitev za naše stranke, ko sledijo svojim glasbenim sanjam.

Prodaja

Danes si lahko v naši trgovini izberete klavirje, pianine, električne klavirje in hibride najboljših evropskih in svetovnih znamk:

 • klavir Fazioli,
 • pianino Yamaha, klavir Yamaha ali clavinova Yamaha (električni klavir)
 • pianino Kawai ali klavir Kawai (možen tudi najem pianina za začetnika)
 • klavir Bösendorfer ali pianino Bösendorfer,
 • klavir Schimmel ali pianino Schimmel
 • pianino Petrof ali klavir Petrof

Nudimo vam ugodne nakupne pogoje (popust na takojšnje plačilo, nakup na obroke…) in dostavo glasbil na dom. Za začetnike lahko pri nas pianino znamke Kawai tudi najamete.
Zastopamo vodilne svetovne proizvajalce klavirjev. Poleg zastopanih lahko uvozimo tudi klavirje nekaterih drugih znamk. Ob nakupu klavirja višjega cenovnega in kakovostnega razreda omogočamo izbiro instrumenta pri proizvajalcu.

Poleg klavirjev in pianinov prodajamo tudi čembala, klavirske stolčke, klavirske lučke, notna stojala, metronome, merilnike za merjenje vlage v prostoru in vlažilne ter sušilne sisteme.

Najem novega pianina za začetnika

Nudimo možnost najema novega pianina znamke Kawai Japonskega ali Indonezijskega porekla (različni modeli in barve) za začetnike z možnostjo kasnejšega odkupa.

Najem za dogodke

V salonu klavirjev Benton si lahko izposodite različne klavirje za različne priložnosti. Na voljo imamo koncertne klavirje najvišjih cenovnih razredov, atraktiven klavir iz pleksi stekla z lastno osvetlitvijo, manjše klavirje za koncerte v manjših dvoranah, čembalo ali harmonij. Vse instrumente vam pripeljemo strokovno pripravljene na katerikoli oder v Sloveniji.

Servis in uglaševanje

Nudimo vzdrževanje klavirjev, od uglaševanja in manjših popravil na domu, v šolski učilnici ali na odru, do obnovitve starega klavirja ali pianina, ki mu v lastni delavnici s pomočjo znanja in izkušenj povrnemo dober glas in lep izgled.

Selitve

Opremljeni smo s sodobnimi pripomočki, ki lajšajo transport težkih glasbil po stopniščih ter prek drugih ovir sodobne arhitekture, za selitev klavirjev in pianinov.

Zakaj izbrati nas?

 • Neprecenljive dolgoletne izkušnje in znanje,
 • konkurenčne cene in kvalitetne storitve,
 • ugodni nakupni pogoji in garancija na izdelke in storitve,
 • vse storitve na enem mestu,
 • spoštovanje dogovorjenih rokov,
 • ažurnost in hitra odzivnost,
 • fleksibilnost in oseben pristop,
 • profesionalna izvedba,
 • več kot 30 let izkušenj.

Zaupajo nam

Sodelujemo s številnimi glasbenimi šolami po vsej Sloveniji ter številnimi priznanimi glasbeniki.
Univerza v Ljubljani – Akademija za glasbo, Konservatorij za glasbo Maribor, Konservatorij za glasbo Ljubljana, Glasbena šola Domžale, Glasbena šola Kranj, Glasbena šola Tržič, Glasbena šola Brežice, Glasbena šola Frana Gerbiča Cerknica, Glasbena šola Rogaška Slatina, Kulturni center Rogaška Slatina in mnogi drugi.

Pridružite se našim zadovoljnim strankam! Tu smo zato, da Vam pomagamo! Pokličite ali obiščite nas in skupaj bomo poiskali najboljšo rešitev za Vas!