Shigeru Kawai

Shigeru Kawai

Shigeru klavir je veliko več kot inteligentna uporaba materiala, dela in dizajna. Je umetniška oblika, ki se ni rodil iz glave, ampak iz srca.

Ko je Shigeru Kawai nasledil ustanovitelja podjetja, Koichi Kawai, je imel sanje, da bi zgradil najboljše klavirje. Sanje niso predstavljale le njegovega izvora, temveč tudi njegovo usodo – neomajno prizadevanje iskanja popolnosti. V klavirju Shigeru Kawai ne boste videli le njegovega dela in njegove ljubezni – ampak tudi njegovo življenje.

 

Od prvotnega oblikovanja, izbire najkakovostnejših materialov, do ročno sestavljenega iz pod rok  mojstrskega klavirskega tehnika je vsak klavir Shigeru delo brezkompromisne izdelave, simbol neomejene predanosti – globok izraz ponosa in časti. In tisti, ki imajo v lasti klavir Shigeru, vedo, da nimajo zgolj instrumenta, ampak partnerja v glasbenem iskanju sanj.

Leta 1980 je Shigeru dokončal enega svojih največjih dosežkov – tovarno klavirjev Ryuyo. Danes Ryuyo ni samo mesto za proizvodnjo, ampak tudi prostor za inovacije. Raziskovalni in razvojni laboratorij Shigeru Kawai v mestu Ryuyo stoji kot poklon ustanoviteljevi viziji nenehne odličnosti, zaposleni pa so mojstrski klavirski umetniki, ki so posvečeni nenehnemu napredku klavirske umetnosti.

Po več kot 50 letih intenzivnega prizadevanja je Shigeru želel osebno zapuščino pustiti svetu klavirjev. Leta 2000 je predstavil edinstveno linijo instrumentov, ki bi nosila njegovo ime. Čeprav je uporaba svojega imena in priimka na Japonskem izjemno redka zaradi neverjetnega bremena odgovornosti posameznika, je Shigeru te inštrumente odprl kot veliki klavir Shigeru Kawai – trajne simbole svoje goreče strasti do klavirja in njegove vseživljenjske dobe.


Cena

Category +