Benton Facebook
Benton You Tube

Klavirji in pianini

Klavír je glasbilo s tipkami. Od 18. stoletja naprej je eden najbolj razširjenih glasbil. Razvil se je iz čembala, spineta in njima podobnih glasbenih instrumentov. Manjši klavir, pri katerem so strune obrnjene vertikalno, se imenuje pianino.

Za koncertni klavir obstaja tudi nemški izraz Flügel, (ker spominja na krilo, perut).

Klavir je eden izmed najbolj priljubljenih glasbenih inštrumentov na svetu. Pogosto se uporablja za klasično glasbo, jazz glasbo, solo nastope komorno glasbo. Zelo priljubljen je tudi za komponiranje in vaje.

Beseda PIANO (klavir) je skrajšana oblika Pianoforte (PF), italijanske besede za instrument. Glasbena izraza »piano« in »forte« pomenita »tiho« in »glasno« in se nanašata na spremembe v obsegu zvoka, ki jih instrument proizvaja kot odziv na dotik pianista. Čeprav ni lahko prenosljiv ter pogosto drag je vsestranski ter eden izmed svetovno najbolj znanih glasbil.

Danes si lahko v trgovini izberete klavirje in pianina najboljših evropskih in svetovnih znamk. Zastopamo vodilne svetovne proizvajalce klavirjev:
Fazioli, Bösendorfer, Schimmel, Kawai, Yamaha ter Petrof. Poleg zastopanih pa uvozimo tudi klavirje nekaterih drugih znamk. Ob nakupu klavirja višjega cenovnega in kakovostnega razreda pa Vam omogočamo izbiro inštrumenta pri proizvajalcu.

V podjetju Benton vam nudimo strokovno pomoč ob nakupu klavirja ali pianina. Svetujemo o vzdrževanju in popravilu instrumenta ter nudimo ugodne nakupne pogoje in dostavo glasbil na dom. Pianine, ki so na zalogi, dobavimo v največ treh dneh. Klavirje in pianine po naročilu pa v največ 90 dneh. Instrument Vam po vsej Sloveniji v vašo sobo dostavimo brezplačno.

TOP