Yamaha

Zgodovina Yamahe se je začela, ko je njen ustanovitelj Torakusu Yamaha leta 1887 popravil harmonij. Leta 1900 je začel proizvajati pianine in leta 1902 klavirje.
Od takrat je Yamaha nadaljevala s proizvodnjo visokokakovostnih izdelkov z mešanjem tradicionalne obrti z napredno digitalno tehnologijo. Kakovost zvoka, ki ga proizvaja Yamahin glasbeni inštrument, odraža dolgoletno nabrano tehnično znanje in usposobljenost podjetja.
S svojim edinstvenim strokovnim znanjem in senzibilnostjo, pridobljenimi s predanostjo zvoku in glasbi, je skupina zavezana ustvarjanju navdušenja in kulturnega navdiha skupaj z ljudmi po vsem svetu.

Yamaha nenehno vlaga v razvoj novih tehnologij in tudi v Yamaha Music Foundation, katere cilj je spodbujati glasbeno izobraževanje in popularizacijo glasbe.

 

Razpis tekmovanja pianistov za štipendijo YAMAHA 2020

Akademija za glasbo in Yamaha Music Foundation of Europe razpisujeta štipendijo v enkratnem znesku 1.000,00 EUR študentom evropskih glasbenih akademij in visokih šol in sicer menjaje na področjih klavirja, godal, trobil, pihal in petja.

Izbrana disciplina za leto 2020 je klavir.

Tekmovanje za štipendijo YAMAHA 2020 bo potekalo v petek, 28. februarja 2020 od 9.30 dalje v Veliki dvorani Palače Kazina (v primeru velikega števila prijav tudi že v četrtek, 27. februarja od 15.00 dalje).

 

RAZPIS TEKMOVANJA

PRIJAVNICA

Kandidate bo ocenjevala strokovna komisija profesorjev oddelka za instrumente s tipkami, tekmovanje bo javno.

Udeležijo se ga lahko študenti prvostopenjskih in magistrskih programov GU in IPP, smer klavir, ki imajo v študijskem letu 2019/20 status študenta na Akademiji za glasbo. Študenti, ki so štipendijo YAMAHA v preteklosti že prejeli, se na ta razpis ne morejo prijaviti.

Kandidati bodo izvajali spored dolžine 25–30 minut, ki mora vsebovati najmanj dve deli različnih slogovnih obdobij, igrali pa bodo na klavirju YAMAHA S6. Izpolnjene prijavnice (s podpisom profesorja glavnega predmeta), oddajte najkasneje do ponedeljka, 24. februarja 2020 do 15. ure v predal pred zbornico predstojniku oddelka prof. Hinku Haasu.

Prijave, oddane po tem roku, bodo neveljavne.

Razpored nastopov in vaj bo objavljen v torek, 25. 2. 2020 na spletni strani AG.

Predstavniki YMFE bodo nagrajencu podelili štipendijo na enem izmed spomladanskih koncertov Akademije za glasbo.

Ljubljana, 20. januar 2020
Predstojnik oddelka za instrumente s tipkami:
red. prof. Hinko Haas, l.r.

 

vir: Akademija za glasbo – razpis za štipendijo YAMAHA 2020


Cena

Category +

Brand +

Silent +