Cena pianina oz. cena klavirja

Največkrat zastavljeno vprašanje in tudi eden od dejavnikov, ki najbolj vpliva na našo odločitev pri nakupu je:

Kakšne so cene pianin oz. koliko stane klavir?

Preprostega odgovora na to vprašanje žal ni, saj je razpon cen zelo velik. Vpliv na ceno ima v največji meri velikost instrumenta in znamka. V grobem lahko rečemo, da se cene naših  NOVIH instrumentov gibljejo:

  • Cene pianina od 3.000€ do 30.000€
  • Cena klavirja od 10.000€ do 150.000€
  • Cena digitalnega klavirja od 450€ do 10.000€.

Koliko boste morali odšteti vi oz. kako najdete pianino / klavir, ki je primeren za vas in vašo družino?

Da bi vam lahko odgovorili na to vprašanje, je potrebno vedeti za kakšen namen kupujete pianino / klavir. Kupujete za začetnika, obiskujete srednjo glasbeno šolo ali akademijo za glasbo ali zgolj ljubiteljsko igrate na klavir oz. se želite učiti.

Za začetnika res ni potrebno kupiti najdražji pianino, vendar pa je vseeno potrebno paziti, da je kvaliteten! Če bo imel otrok že od začetka težave z inštrumentom, ga lahko to odvrne od igranja in vaje na pianinu. Verjetno vas večina pozna pregovor: »Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni!« To vsekakor ne pomeni, da nakup cenovno ugodnega pianina ni mogoč. Cenovno ugoden pianino je kvaliteten z zmerno ceno. Pri nakupu pianina se morate zavedati, da je nakup pianina dolgoletna naložba, saj ga verjetno ne boste menjali čez 2 leti. Cena pri klavirjih oz. pianinih pa ne pada tako hitro kot pri avtomobilih, ki v prvem letu praviloma izgubijo skoraj tretjino vrednosti.

Večina proizvajalcev klavirjev oz. pianin ima v svoji ponudbi velik nabor različnih modelov, da zadostijo potrebam vseh vrst pianistom, od začetnikov, do profesionalcev.

Pri nas so trenutno najbolj prodajani pianini priznanih znamk Kawai in Yamaha, ki so cenovno tudi najbolj dostopni, poleg tega pa skrbijo za nenehen razvoj in nove tehnologije.

Zakaj na naši spletni strani ni objavljenih cen?

Ker pianina oz. klavirja preprosto ne morete kupiti preko spleta. Pri nakupu oz. izbiranju je potrebno poznati precej več dejavnikov, na katere mogoče sami niste niti pomislili, kot samo ceno (več o tem si lahko preberete TU). Mi si prizadevamo za osebno prodajo, ker vam le tako lahko najbolje svetujemo, da boste za svoj denar dobili največ kar lahko in da bo instrument zadostil vaše potrebe in upravičil vaš vložen denar.

 

Na podlagi dolgoročnih poslovnih partnerstev vam lahko v Salon klavirjev Benton d.o.o. jamčimo najnižje cene pianinov in klavirjev v Sloveniji.

Naši dobavitelji so naši dolgoletni poslovni partnerji. Ponosni smo, da smo ekskluzivni prodajni zastopnik za Slovenijo za znamke:

Fazioli, Kawai, Petrof, Bosendorfer in Schimmel ter dolgoletni partner znamke Yamaha.

Več o naših partnerjih si lahko preberete s klikom na logotip posameznega podjetja.

 

Fazioli logo
yamaha_logo_black(1)
Kawai logo
bosendorfer logo
Petrof logo
Schimmel logo

Kaj pa če v vašem cenovnem rangu niste našli ustreznega pianina/klavirja?

Če je vaš budget manjši od ponudb, ki jih imate, vas vseeno prosimo, da nas kontaktirate. Naš cilj je, da vam pomagamo najti pianino oz. klavir, ki ga iščete. Imamo številne rešitve, ki vam pomagajo, da ga dobite. Ponujamo vam nakup na obroke, popust na takojšne plačilo, možnost najema pianina, možnost najema s kasnejšim odkupom, poleg novih pianin in klavirjev pa so v naši ponudbi tudi rabljeni pianini oz. klavirji.

Kakšne so cene rabljenih pianinov?

Ponudba rabljenih instrumentov na trgu je kar velika, vendar pa smo pri izbiri precej zahtevni. Vsak rabljen pianino ali klavir v naši delavnici očistimo, opravimo podroben pregled in servis ter uglasimo. Pianino oz. klavir dostavimo v vašo sobo in vam zagotovimo garancijo.

Trudimo se redno osveževati našo ponudbo rabljenih pianin na naši spletni strani, vendar je veliko pianin rezerviranih/prodanih še preden jih objavimo. Zato vas prosimo, da nas pokličete in sporočite vaše želje in vas (v kolikor bi bilo kaj primernega za vas) o tem obvestimo.

V kolikor ste sami našli rabljen pianino, za katerega menite, da bi bil ustrezen za vas, ga lahko pred vašim nakupom tudi ocenimo. Bi kupili rabljeni avtomobil, ne da bi dobili mnenje mehanika ali vsaj sami dobro poznali avtomobile? Verjetno ne. Enako načelo velja za klavirje. Brez ocene strokovnjaka vas poceni klavir lahko stane celo veliko več kot nov inštrument.

Izredno velika je ponudba rabljenih pianin, kjer bo potreben precejšen vložek, da bi dosegli funkcionalnost in pa čedalje več je t.i. tovarniško obnovljenih pianin – tu moramo opozoriti, da ti instrumenti niso obnovljeni v tovarnah Yamahe in Kawai ter nimajo garancije s strani proizvajalca. Prav tako tudi rezervni deli za te pianine s strani proizvajalca niso na voljo, saj so bili ti instrumenti več kot 20 let na vlažnem podnebju in ko ga postavimo v našo »suho« sobo, se pojavijo težave (tipke se presušijo in ropotajo, pianino ne drži uglaševanja, uglaševalni količki popustijo, pogost je tudi pok resonančnega dna…).

Nekaj usmeritev na kaj paziti pri nakupu rabljenega pianina si lahko preberete TU. Vsekakor priporočamo, da se pred nakupom takšnega pianina posvetujete z neodvisnim klavirskim tehnikom oz. prosite še za drugo mnenje.

Nakup pianina oz. klavirja je resničen izziv ne glede na to, ali iščete nov ali rabljen instrument. Izredno pomembno je, da se pred nakupom dobro pozanimate in se pogovorite z nekom, ki mu zaupate in je dobro seznanjen s tem, kar iščete. Naj cena ne bo odločilni dejavnik, prisegajte na najboljšo storitev. Dober prodajalec vam bo svetoval tudi kasneje in zagotovil najboljši servis.