Fazioli

Fazioli Pianos proizvaja klavirje in koncertne klavirje od leta 1981, ko je podjetje ustanovil inženir in pianist Paolo Fazioli. Strast do glasbe, veliko umetniško delo, nenehne tehnološke raziskave in stroga izbira materialov, to so elementi, ki so potrebni za gradnjo klavirja Fazioli.

FAZIOLI zavrača vsak industrijski pristop k proizvodnji in si prizadeva za brezkompromisno kakovost. Tovarna se nahaja v mestu Sacile, v pokrajini Pordenone (60 km severovzhodno od Benetk) na območju, ki se ponaša s starodavno in prestižno tradicijo obdelave lesa.

PROIZVODNJA

Raven proizvodnje se giblje okrog 140 klavirjev na leto, in ne dosega le evropskega in severnoameriškega trga, ampak tudi Kitajsko, Rusijo, Daljni vzhod in Južno Ameriko ter različne države v vzponu.
Izdelujejo šest klavirskih modelov različnih dolžin, od malega klavirja F156 do koncertnih klavirjev F278 in F308. Na zahtevo lahko uporabite vsako estetsko spremembo za vsak model (Art Case in Design Collection).
Podjetje trenutno zaposluje 50 ljudi. Strokovnjaki FAZIOLI predstavljajo visoko specializirano skupino, ki se ukvarja s strastjo in profesionalnostjo nekoga, ki se zaveda, da je nenehno vključen v gradnjo edinstvenega in dragocenega predmeta, namenjenega svetu umetnosti. Celoten proizvodni proces, od začetnega upogibanja do končnega izdelka, traja približno dve leti in zahteva, kot želimo ponoviti, tehnološko strokovno znanje, veliko umetnost, strogo izbiro materialov in stalno znanstveno raziskovanje. Vsi ti vidiki, katerih cilj je doseči brezkompromisno visoko kakovost in zato veliko pomembnejši od zgolj „dolgoletne tradicije“, so povezani z obsesivno pozornostjo do detajlov in predstavljajo razlikovalne značilnosti naših klavirjev.

INSTITUCIJE

Uspeh podjetja potrjuje tudi prisotnost klavirjev FAZIOLI v najpomembnejših svetovnih institucijah za klavirsko usposabljanje na najvišji ravni: Slavna šola Juilliard v New Yorku je pred kratkim kupila koncertni grand FAZIOLI, s čimer je razbila monopol, ki je do tega dne povezoval institucijo z drugo zgodovinsko znamko. FAZIOLI klavirji so prisotni tudi na prestižnih prizoriščih Teatro La Fenice v Benetkah in Palači umetnosti v Budimpešti, Grand Theatre v Pekingu in šoli Colburn, pa tudi v prostorih Pariškega konservatorija in univerzi na Dunaju, Gradcu in Salzburg…, To je samo nekaj od stotine institucij, ki imajo v lasti FAZIOLI klavirje po vsem svetu. V Sloveniji pa lahko koncertni klavir FAZIOLI vidite npr. v Narodnem domu Maribor, Glasbena šola Rogaška Slatina in Kulturni center Rogaška Slatina, Akademija za glasbo, v dvoranah glasbenih šol Novo mesto, Kranj, Radovljica, Jesenice, Domžale…

Povzeto po: http://www.fazioli.com/en/company/profile

PRODAJA

V našem salonu imamo model F212, model F228 in dva klavirja model F278. Vse Fazioli klavirje izposojamo za različne dogodke po Sloveniji ter sosednji Avstriji in Hrvaški, v kolikor pa se odločate za nakup klavirja Fazioli, pa se le tega izbira v tovarni, ki se nahaja v mestu Sacile, v pokrajini Pordenone (60 km severovzhodno od Benetk) na območju, ki se ponaša s starodavno in prestižno tradicijo obdelave lesa.

Veliko zanimivosti o FAZIOLI-u, novostih, koncertih, tekmovanjih in še mnogo drugih zanimivih vsebin, lako sledite tudi na njihovem prenovljenem Youtube kanalu https://www.youtube.com/user/FazioliOfficialPage


Cena

Category +